ثبت طلاق توافقی در دفترخانه
در صورتی که یکی از زوجین بعد از طلاق توافقی در دفترخانه ازدواج حاضر نشوند چه اتفاقی می افتد؟ برای رسیدگی به هر امری که در دنیای حقوق مطرح می شود باید مراحلی در محاکم طی شود و طی کردن این مراحل به صورت قانونی و آنطور که قانونگذار قرار داده است، برای جلوگیری از بی نظمی در جامعه لازم و ضروری است و قانونگذار برای عدم رعایت هر یک از این مراحل ضمانت اجراهایی در نظر گرفته تا افراد نتوانند هر زمان که بخواهند با تغییراتی که شخصا اعمال می کنند، باعث هرج و مرج در سیستم قضایی و …
طلاق توافقی در دوران عقد
شرایط طلاق توافقی در دوران عقد همان طور که گفته شد یکی از شرایط طلاق توافقی در دوران نامزدی برای اثبات عدم نزدیکی آن است، اگر زوجه ادعای بکارت کند دادگاه از او می خواهد که با مراجعه به پزشکی قانونی یا ازمایشگاه معتبر وانجام معاینه، گواهی تأیید بکارت بگیرد. طلاق توافقی در دوران عقد و مهریه از لحاظ قانونی آنچه دوران عقد را از دوران زندگی زناشویی متمایز می نماید، «عدم رابطه زناشویی بین زن و مرد است.» وقوع نزدیکی بین زن و مرد، تعلق تمام مهریه به زوجه را ضروری می سازد، مگر اینکه زوجه بخواهد در ازای …
مدت زمان طلاق توافقی
مدت زمان انجام طلاق توافقی طلاق ایقاعی است تشریفاتی و ثبت آن در دفتر طلاق بدون اذن دادگاه مقدور نبوده و زوج یا زوجه و حتی زوجین با یکدیگر نمی توانند جهت اجرا و ثبت صیغه طلاق بدون مراجعه به دادگاه و اخذ گواهی عدم امکان سازش و یا دادنامه به دفاتر ثبت طلاق مراجعه نمایند . مطابق با ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱/۱۲/۱۳۹۱ ثبت طلاق و سایر موارد انحلال نکاح و نیز اعلام بطلان نکاح یا طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق حسب مورد پس از صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم مربوط از …
اجرت المثل
اجرتالمثل یکی از همان حقوق ویژهای است که شرع و قانون برای زنان در نظر گرفته است. زن وظایف خاصی در زندگی زناشویی دارد که توسط قانون و شرع برشمرده شده است. این وظایف شامل تمکین عام و تمکین خاص است. مطابق قانون به محض ازدواج، میان زوجین وظایف و تکالیفی برقرار میشود که آنها باید نسبت به یکدیگر آن را انجام دهند. تمکین عام تمکین عام به معنای حضور زن در زندگی مشترک و عمل به وظایفی است که شرع و قانون تعیین کرده است. مثلا زن شرعا نمیتواند بدون اجازه همسرش از خانه خارج شود. ادامه تحصیل و …
تنصیف دارایی
شرط تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق یکی از شروطی است که در سند ازدواج به عنوان یکی از شروط ضمن عقد تعیین شده است و بسیاری از مردان بطور آگاهانه یا بدون اطلاع از آن اقدام به امضای آن حین عقد می کنند که با این شرط مرد موظف می شود در صورت طلاق دادن همسرش مال یا مبلغی را به وی بپردازد . این امر در برخی دیگر از کشورها نیز مرسوم است ؛ با این تفاوت که در کشور ما این شرط تنها در مورد اموال مردان اعمال می شود و زن تکلیفی در خصوص …
فسخ نکاح
فسخ نکاح عبارت است از بر هم زدن عقد نکاح که تنها به اراده صاحب حق واقع می شود و در زمره ی ایقاعات است نه قراردادها. فسخ کننده باید اهلیت داشته باشد و به همین دلیل فسخ نکاح مجنون با ولی با قیم اوست. فسخ نکاح طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی شامل انحلال یا بر هم خوردن نکاح به یکی از عوامل قانونی بدون دخالت زوج یا زوجه است و به دلیل اهمیتی که درامر نکاح وجود دارد برخلاف بقیه عقود خیار فسخ وجود نداشته و تنها در مواردی که قانون آنرا ذکر کرده است، حق فسخ نکاح برای …
استرداد هدایا و نامزدی
دوران نامزدی، به فاصله زمانی پس از خواستگاری و ایجاد توافق نسبت به شرایط عقد و نکاح یا وعده ازدواج تا وقوع عقد و نکاح گفته میشود. در دوره نامزدی اصولا خانوادههای دختر و پسر، رفت و آمد و ملاقاتهای محدودی دارند که شرایط شناخت هر چه بیشتر دختر و پسر در این ملاقاتها فراهم خواهد شد. به همین دلیل طبیعی است که در هر ارتباط، هدایایی از قبیل گل، شیرینی و لباس و در مواردی هدایایی گرانقیمت مانند اتومبیل و جواهرات میان طرفین مبادله شود.اما آنچه مسلم بوده و قانون نیز آن را تایید کرده، این است که وعده …
ملاقات فرزند
طبق ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی ، « هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نیست ، حق ملاقات طفل خود را دارد . تعیین زمان و مکان ملاقات و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه است » بنابراین آیا می توان ملاقات با فرزند را از پدر و مادر سلب کرد؟ در مورد ملاقات با فرزند بنا به ماده فوق (ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی) ، هرکدام از والدین این حق را دارند که در فواصل معین با کودک خود ملاقات کنند و حتی فاسد بودن مادر یا پدر هم باعث نمی شود …
استرداد جهیزیه
جهیزیه اموالی است که هنگام ازدواج، خانواده دختر به وی هدیه می دهند تا با خود به خانه ی شوهر ببرد. از واژه جهیزیه در قانون مدنی تعریفی به میان نیامده است و اساساً تهیه وسایل زندگی بر طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی جزء نفقه و بر عهده شوهر است و زن در این مورد هیچ تکلیف شرعی و قانونی ندارد. با وجود این در تمام خانواده ها به صورت یک سنت الزام آور اجتماعی، مرسوم است که در حد توانایی، تمام یا بخشی از وسایل مورد نیاز زندگی آینده دختر توسط خانواده وی تأمین شود. بنابراین زوجه در هر …
طلاق از سوی زوج
\ بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی که مرد می تواند هر وقت بخواهد زن خود را طلاق بدهد، بنابراین حق طلاق با مرد است و صحت آن احتیاج به موافقت زن ندارد اگر زن راضی به طلاق نباشد مرد از قاعده همان ماده ۱۱۳۳ میتواند استفاده کند و با نظر مشاور رأی طلاق سرانجام صادر خواهد شد و اگر چه صراحت ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق را به مرد داده است ولی میتواند شرایطی که قبلاً در عقدنامه تعیین شده در صورت عدم ایفاء به آن شرایط توسط زن از ارکان اثبات ادعا برای طلاق باشد …