ورشکستگی مالی
ورشکستگی مالی بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی بخش زیادی از نقدینگی کشور در موسسه های مالی و اعتباری گنجانده شده که با توجه به ورشکستگی و انحلال برخی از آنها و تعویق در پرداخت معوقات مردم، نظام اقتصادی و بانکی کشور دچار اختلال شده است. شرایط به گونه ای رقم خورده که در حال حاضر موسسه های مالی و اعتباری غیر مجاز و انگشت شمار، سود سپرده بانکی کشور را تغییر می دهد و برخی بانک ها نیز دنباله رو آنها می گردند. پرسش : شرایط تحقق ورشکستگی چیست؟ پاسخ : تجار و بازرگانان اعم از اشخاص حقوقی …
مالک و مستاجر
مالک و مستاجر برابر اصل بیست و دوم قانون اساسی مسکن اشخاص از تعرض مصون می باشد و حتی در مواردی که برای کشف جرم یا دستگیری مجرم اجازه ورود به حریم خصوصی اشخاص داده می شود باید بر مبنای قانون و به حکم مقام قضایی باشد. پرسش : آیا صاحب خانه می تواند بدون اذن و اجازه مستاجر وارد منزل مسکونی استیجاری شود؟ پاسخ : در اجاره گر چه موجر، مالک عین مستاجره است و تنها منافع آن ملک را به مستاجر انتقال می دهد اما باید توجه داشت که موجر حق ندارد بدون اجازه وارد حریم خصوصی مستاجر …
آزادی های فردی ۱
آزادی های فردی ۱ یکی از وظایف اصلی حکومت تامین آزادی های فردی است که با وضع قوانین و مقررات مناسب مانع تعرض دیگران به حقوق و آزادی های شخصی می شود. در اصل ۲۲ قانون اساسی آمده است : (( حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.)) عبارت آخر اصل ۲۲ حکایت از جواز تعرض به آزادی های فردی دارد اما نه خودسرانه بلکه در چهارچوب قانون و تعریف شده. قانون گذار برای تعرض قانونی به حریم خصوصی اشخاص (حقیقی یا حقوقی) ضوابطی را تعیین کرده است …
قرار اخذ وثیقه
قرار اخذ وثیقه : به موجب این قرار متهم در برابر آزادی خود به میزان تعیین شده وجه نقد یا مال منقول و یا غیر منقول معرفی نماید و تا معرفی و بازداشت، مال وثیقه در بازداشت می ماند. مال مورد وثیقه ممکن است از طرف خود متهم و یا شخص دیگری سپرده شود. سوال: آیا می شود به جای معرفی کفیل وجه پرداخت نماید؟ پاسخ : چناچه متهم بخواهد به جای معرفی کفیل، وجه نقد یا مال منقول بسپارد قاضی مکلف به قبول آن است. مثال: متهمی که درباره او به دلیل صدور چک بلامحل به مبلغ …
سوالاتی در باب صیغه یا ازدواج موقت
صیغه یا ازدواج موقت : در ازدواج موقت یا صیغه به اصطلاح مردم، رعایت دو شرط ضروری است : یکی تعیین مدت و دیگری تعیین مهریه، اگر در ازدواج موقت مهریه ذکر نشود آن عقد باطل است. پرسش : آیا مهریه زوجه غیر دائم همانند زوجه دائم عندالمطالبه می باشد؟ برای مثال زنی که به مدت ۵ سال با ۵۰ سکه به عقد موقت مردی در می آید، آیا می تواند پس از جاری شدن عقد همه مهریه را از شوهر دریافت کند؟ پاسخ : بله می تواند و از این حیث با نکاح دائم فرقی ندارد. پرسش …
ضمانت اجرای پرداخت نفقه
ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه : زنی که همسرش از پرداخت نفقه به وی خود داری می کند، هم می تواند شکایت کیفری کند و هم می تواند دادخواست حقوقی ارائه نماید. شکایت کیفری : زن در یک برگ عادی شکایت خود را نوشته و آن را به دادگاه ارائه می دهد. در این صورت به شکایت وی خیلی سریع رسیدگی می شود و در صورت اثبات ادعا مرد به مجازات تعزیری محکوم خواهد شد. طبق ماده ۶۴۲- هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه …
اطلاعیه دادگستری استان تهران در خصوص طلاق توافقی
دادگستری کل استان تهران در رابطه با ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اطلاعیه صادر کرد. به گزارش ایسنا متن این اطلاعیه به شرح زیر است: حسب توافق حاصله میان دادگستری کل استان تهران و اداره کل بهزیستی در خصوص اجرای مفاد ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ از تاریخ ۱۳۹۷/۹/۱ بدینوسیله به اطلاع کلیه متقاضیان محترم طلاق توافقی می رساند؛ از تاریخ فوق، ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی؛ الزاماً با تسلیم گواهی عدم انصراف از طلاق، صادر شده از سوی مراکز مشاوره خانواده بهزیستی به دفاتر فوق الذکر میسر خواهد شد. بر …
عفو رهبری
شرایط عفو رهبری برای محکومان به حبس با توجه به اجرای بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی برای کاهش اثرات سوء حبس بر خانواده زندانیان و بازاجتماعی شدن آنها، رئیس قوه قضائیه شرایط عفو رهبری و شرایط استفاده از این عفو را به این شرح اعلام و به تائید مقام معظم رهبری رسانده است: ۱. سه چهارم محکومیت محکومان به حبس تا یک سال ۲. یک دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از یک سال تا ۲۰ سال ۳. باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بیش از ۲۰ سال، در صورتی که حداقل ۱۰ سال از دوران حبس …
رای وحدت رویه کلاهبرداری
وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور در مورد تعیین کیفر مرتکبین جرم کلاهبرداری رأی وحدت رویه شماره ۵۹۴ هیأت عمومی دیوان عالی کشور (صفحه ۹۳۴) نقل از شماره ۱۴۵۴۸ – ۱۳۷۳٫۱۱٫۱۹ روزنامه رسمی شماره ۱۷۲۰ – ه ۱۳۷۳٫۱۰٫۵ پرونده وحدت رویه ردیف: ۲۳٫۷۳ هیأت عمومی ریاست محترم هیأت عمومی دیوان عالی کشور احتراماً، به استحضار میرساند: شعب دوم و چهارم دیوان عالی کشور در پروندههای کیفری راجع به انتقال مال غیر و استنباط از ماده اول قانون راجع بهانتقال مال غیر مصوب ۵ فروردین ماه ۱۳۰۸ و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب آذر ماه ۱۳۶۷ رویههای مختلفاتخاذ …
چگونگی اخذ حکم تخلیه
چگونگی اخذ حکم تخلیه صاحبخانه موجر و فردی که خانهای را اجاره میکند، مستأجر نامیده میشود. بین این دو قراردادی با قوانین و تعهداتی بسته میشود که رعایت کردن آنها از سوی دو طرف لازم و ضروری است. در مدت زمانی که قرارداد بین دو طرف برقرار است و هر دو به تعهدات آن پایبند هستند، مشکلی پیش نخواهد آمد و با مسائلی مانند حکم تخلیه روبهرو نخواهیم بود اما در صورت بروز اختلاف، صاحبخانه میتواند درخواست حکم تخلیه بدهد. اجارهنامه چیست؟ اجارهنامه یک قرارداد موقت است که بین موجر و مستأجر بسته میشود و بیانگر تعهداتی است که باید …