• مشاوره رایگان : 02177047736-02177046762
  • آدرس :تهران،تهرانپارس،بین فلکه سوم و چهارم،نبش 212 شرقی،پ433،و8
  • ساعت کاری دفتر : شنبه تا چهارشنبه 9 الی 17
  • سامانه پیامک موسسه : 02177063821

تحویل ملک

بعد از انجام معامله نوبت به تحویل مبیع و دریافت ثمن می رسد.
تسلیم مبیع به معنای تحویل آن به مشتری است به طوری که او بتواند در آن تصرف کرده و از آن استفاده کند.
قدرت تسلیم مبیع
قدرت تسلیم مبیع یکی از شرایط صحت قرارداد بیع است و اگر فروشنده توانایی تسلیم مبیع را نداشته باشد عقد باطل می شود. مثلا زمانی که پرنده ای فروخته شده ولی قبل از تحویل پرواز و فرار می کند، در نتیجه فروشنده نمی تواند آن را به خریدار تحویل دهد، این معامله باطل است.
گاهی با وجود اینکه فروشنده قدرت بر تسلیم مبیع را ندارد خریدار توانایی بدست آوردن آن مال را دارد و اگر او واقعا بتواند مال را بدست آورد عقد صحیح خواهد بود. مثلا در مثال بالا اگر خریدار بتواند پرنده فراری را بدست آورد عقد صحیح است.
گاهی چند مال ضمن یک عقد معامله می شوند ولی فروشنده فقط می تواند بعضی از آنان را تسلیم خریدار کند لذا طبق آنچه گفته شد عقد نسبت به بخشی از مبیع که تسلیم شده صحیح و نسبت به بخش دیگر باطل می باشد.
زمان و مکان تحویل مبیع
زمان و مکان تحویل مبیع با توجه به عرف و عادات یا بر اساس توافق طرفین معامله تعیین می شود. مثلا در معامله مصالح ساختمانی، طبق عرف این مصالح در محل ساختمان تحویل داده می شود.در غیر این صورت زمانی که نه عرف و نه توافق خاصی وجود داشته باشد، طبق قانون بعد از وقوع بیع، مبیع فورا باید در همان محل تحویل داده شود.
حق حبسحق حبس، حقی است که قانون گذار برای طرفین قرارداد بیع در نظر گرفته است. این حق عبارت است از اینکه طرفین می توانند از تسلیم ثمن یا مبیع تا زمانی که طرف مقابل ثمن یا مبیع را تسلیم نکرده است، خودداری کنند. در نهایت آنها می توانند با رجوع به دادگاه و از طریق قانونی مبیع و ثمن را تسلیم کنند.
موارد اسقاط حق حبس
یکی از ثمن یا مبیع مُوَجَّل و دیگری حال باشد. یعنی برای تحویل مبیع یا پرداخت ثمن مهلت تعیین شده باشد. مثل معامله نسیه که مبیع تحویل داده می شود و ثمن آن طبق توافق مدتی بعد پرداخت می شود. یا در معامله ای ثمن پرداخت شده ولی مبیع مدتی بعد تحویل داده می شود در این گونه معاملات حق حبس وجود ندارد.
اگر فروشنده (بایع) مبیع را قبل از دریافت ثمن (پول مورد معامله) به خریدار تحویل دهد نمی تواند دیگر آن را به خاطر نپرداختن ثمن پس بگیرد. همینطور است در مورد خریداری که تمام یا بخشی از ثمن را پرداخت کرده باشد.
آخرین مورد اسقاط حق حبس مربوط به زمانی است که طرفین با تراضی یک دیگر این حق را اسقاط کرده باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
۰۹۱۹۶۰۴۷۳۷۵-۰۹۱۹۲۱۴۲۸۵۷
۰۲۱-۷۷۰۴۷۷۳۶

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *